Doodongelukkig

DOOR CAROLIEN VAN DE KAMP    FOTO RIANNE EILANDER

Ik zit in een fijn restaurant aan een opwarmende kop muntthee te werken achter mijn laptop. Aan een tafel iets verderop zitten twee vrouwen van zo rond halverwege de dertig met elkaar te praten. De ene vrouw heeft kort blond haar en de andere krullend rood haar. ‘Het gaat niet zo goed met me’, zegt de vrouw met het korte, blonde haar. ‘Ik weet het niet, ik voel me niet zo goed. Het is alsof ik van binnen afsterf en van buiten stom moet blijven glimlachen. En op zich, op zich heb ik het toch ook best goed’, zegt ze.


Keuzes gemaakt in het verleden bieden geen garantie op een gelukkige toekomst. Alhoewel de buitenwereld niet kan wachten om je te veroordelen op die gemaakte keuzes. En vergeet niet dat jijzelf vaak je grootste veroordeler bent.


Soms kom je op een punt aan waarop je denkt, ik weet niet hoe en ik weet ook niet precies waarom, maar dit lichaam en leven is ‘het’ niet meer. Ik ben nooit meer echt blij, ik word nooit meer echt geil en ik weet al helemaal niet meer wat ik echt wil. Je bent aangekomen bij het startpunt van verlangen naar iets anders en daar start vaak ook de gemiddelde zoektocht op Google naar dertigersdip, dildo’s en antidepressiva.  

Wat je werkelijk deed was dat je te lang stil bent blijven staan.

Je leefde te lang te veilig, te simpel en te saai. Dan raak je in een disbalans, niets mis mee. Althans…


Hoe moeilijk is het om in een maatschappij te verlangen naar iets spannends, wanneer diezelfde maatschappij als de dood is voor groei en een saai leven juist aanmoedigt. Je hebt een vast contract? Openen die champagnefles!


Alleen al groeien in je vrouwelijkheid en in je mannelijkheid is heel erg eng, stel je voor dat je zonder porno klaarkomt. Laat staan dat je in een succesvol mens uit wilt groeien. Want rijke mensen zijn egoïsten die niet snappen hoe het leven werkt. Toch? Of mag ik dat niet hardop schrijven.


Het is niet dat de ander jou niet een orgasme of een miljoen gunt. Het lult gewoon net wat lekkerder als je het zelf ook niet hebt, dat die ander het ook niet heeft. Anders word je misschien wel ongemakkelijk, jaloers of zelfs haatdragend. Zeikmensen hangen nou eenmaal graag bij andere zeikmensen.


Je kan schrikken van je verlangens, je kan ervoor schamen. Maar dat hoeft niet. Je hebt het toch goed? Ja, daar twijfelt ook niemand aan. Je hebt gewoon een iets te burgerlijk leven gebouwd. Je voldoet toch aan het plaatje? Ja, en dat plaatje is mega suf, saai en slaapverwekkend. Wie gaat er op de kinderen passen als je een eigen bedrijf opbouwt? Als je het echt wilt werk je daaromheen. Beter dat je stopt met Social Media. Hoe blijf je geld verdienen als ondernemer? Door een aanbod te doen waar mensen mee geholpen zijn. En ben je niet bang dat…? Wat? Dat mijn man de buurvrouw doet als ik werk. Serieus mensen. Ga aan het werk. Spring uit een vliegtuig en hou nou eens op met zeiken.


Je wordt er doodongelukkig van.

Pin It on Pinterest