Eigenwaarde

CATEGORIE SELFCARE   TAG JEZELF ZIJN
DOOR CAROLIEN VAN DE KAMP   FOTO UNSPLASH

De gemiddelde eigenwaarde van een vrouw is zo in en in betreurenswaardig dat we het vooral de hele dag blijven aanmoedigen. Je bent eigenlijk als we even eerlijk mogen zijn gewoon te dik, te lui en te dom!

 

‘Ja ik dacht, wat wil ik nou écht!? Ik bedoel, hoe kan ik nou beter voor mezelf zorgen. Meer lachen en succes creëren?’ Zegt gemiddeld geen één vrouw in Nederland tegen een vriendin.

 

Programma’s gericht op wat jij echt wilt, op voor jezelf leren zorgen en op het krijgen van een goed orgasme verkopen dan ook voor geen meter. Als ze al aangeboden worden natuurlijk. Nee. Vrouwen zijn op zoek naar minder vet, minder rimpels en minder vaginale schimmels. Zo vertelt de reclame ons elke dag.

 

En waar reclame voor wordt gemaakt is een markt! Jij bent die markt lief onzeker, rimpelig en beschimmeld poppetje van me.

 

Daarom worden er ook zoveel ‘val nou in hemelsnaam eens 20 kilo af met je te dikke en te luie kont’ programma’s verkocht. Tot aan de ‘koop alsjeblieft deze crème voor je rimpelige oude kop’ potjes. Dat staat er niet zó letterlijk op, maar elke te dikke of te oude vrouw weet dat haar uiterlijk niet de bedoeling is.

 

Nu ik er zo over nadenk, je zal maar oud en dik zijn. Ik bedoel? Hoe erg!

 

Vrouwen laten zich, om een strak gezicht en lichaam te hebben een soort van ‘in elkaar slaan’. En noemen dat dan een anti cellulitis behandeling! Ze betalen er veel geld voor en raden het elkaar dan ook van harte aan. De nieuwste trend van 2019.

 

Nog meer stress is precies wat jij nodig hebt! Want stress zorgt ervoor dat je suiker gaat eten en snel ouder wordt, en… oeps… dat mocht ik er zeker van de marketeers niet bij vertellen? Dat jij die veel stress hebt en zo onzeker is zo lekker veel geld oplevert?

 

Stel. Stel dat ik je zou vragen wat je nou echt wilt? Dat al je verplichtingen een maand geregeld werden. Zou je dan in die maand in een fijn hotel ergens aan de Middellandse Zee willen verblijven? Met een paar mensen die voor je zorgen. In een grote slaapkamer, met een fris wit groot en zacht dekbed. Waar ’s morgens een… nou… maak eens af?

 

Hoe kun je beter voor jezelf zorgen? Eerder naar bed, na 20.00 uur geen suiker, koffie en chips meer? Vaker oppas regelen? Minder vaak met mensen omgaan die je leegzuigen, die roddelen en klagen?

 

Vertel me eens, wat kun jij vandaag doen om beter voor jezelf te zorgen?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen over Jezelf zijn?

Verlicht? Aan me hoela!

DOOR NATASJA BIJL

Ik heb het ook ervaren dat mooie we zijn allemaal één gevoel, maar… LEES MEER

Doodongelukkig

DOOR CAROLIEN VAN DE KAMP

Ik ben nooit meer echt blij, ik word nooit meer echt geil en ik weet al helemaal niet meer wat ik echt wil. LEES MEER

Pin It on Pinterest

Share This